Kruso Logo
Contacteer ons

Cargolux.

Cargolux Airlines International S.A. - wereldwijde website.

Als grootste luchtvrachtvervoerder in Europa positioneert Cargolux zich als een toonaangevend wereldwijd bedrijf op het vlak van luchttransport van alle soorten verzendingen naar bestemmingen over de hele wereld. Het bedrijf vierde zijn 50e verjaardag in 2020 en introduceerde naar aanleiding daarvan een nieuwe communicatiestrategie waarbij hun online platform een centrale rol speelt. Samen met het ontwerpbureau Spring / Summer, werd Kruso gekozen als digitale partner voor het design, de ontwikkeling en het runnen van de nieuwe wereldwijde corporate website van Cargolux.

Geschiedenis

Cargolux werd klant dankzij onze samenwerking met het digitale ontwerpbureau Spring / Summer Spring / Summer was verantwoordelijk voor concept, design en frontend ontwikkeling en onze taak was systeemarchitectuur, keuze van technologiestack en backend ontwikkeling, inclusief de integraties van systemen van derden. Tot slot zijn we verantwoordelijk voor lopende cloudservices in Azure en het verder ontwikkelen en runnen van het platform.

Gezien de eisen die een bedrijf als Cargolux heeft op het vlak van prestaties en beveiliging, werd de website gebouwd met de beste cloudtechnologieën.

- Niels Brinkø, CTO

Een oplossing die focust op de toekomst

De oplossing is gebaseerd op Umbraco als Content Management System en een aantal integraties met de systemen van Cargolux die relevante vluchtgegevens leveren die worden gebuikt in de digitale services die de website biedt. De website doet niet alleen dienst als klassieke corporate website, maar biedt ook diensten die het mogelijk maken voor klanten om de status van hun vracht, de verwachte aankomst, het CO2-verbruik en andere details van hun vracht te volgen. Via de website kun je zien welke routes beschikbaar zijn en een bestelling plaatsen. De oplossing wordt beheerd in Azure Cloud.

Wat speciaal is aan deze oplossing is de focus op een hoog niveau van beveiliging en stabiliteit. Wij werken samen met een extern bedrijf dat beveiligingscontroles uitvoert en zij hebben de oplossing voortdurend getest. Als deel van onze operationele opzet bieden wij 24/7 ondersteuning en supportservices, waardoor Kruso op elk moment van de dag bereikbaar is voor Cargolux.

De lancering van de nieuwe corporate website van Cargolux is de start van een hopelijk langdurige en spannende samenwerking aan dit wereldwijde platform. Wij kijken ernaar uit om, samen met het digitale en marketingteam van Cargolux, nog meer bedrijfskritische online services te ontwikkelen.

- Lars Ørum Andersen, CEO