Amsterdam
Barbara Strozzilaan 1011083 HN Amsterdam
Nederland+31 10 307 7131info@kruso.nl
Evenementenplatform van Kopenhagen.
De gemeente Kopenhagen heeft de duidelijke wens om een culturele mastodont te zijn die een overvloed aan ervaringen en evenementen in alle vormen biedt.
BrugByen verzamelt de culturele activiteiten en evenementen op één platform, wat de burgers een overzicht geeft van wat er in hun stad gebeurt.
BrugByen is ontwikkeld als een van de zes parallelle projectsporen onder het project 'Toekomstig Webplatform', een uitgebreid herlanceringsproject voor het webplatform van de gemeente Kopenhagen.
De visie voor BrugByen was om een nieuwe, flexibele modulaire webarchitectuur te ontwikkelen die een eenvoudige gebruikerservaring naar buiten toe waarborgt, terwijl het tegelijkertijd honderden webredacteuren van de gemeente ondersteuning en vrijheid biedt om inhoud te produceren en te onderhouden via intuïtieve workflows in Drupal CMS.
Tegelijkertijd moet BrugByen een overzicht bieden van de vele activiteiten en evenementen van de gemeente die burgers kunnen gebruiken. Hieronder vallen concerten, gemeenschappelijke maaltijden, lezingen en veel meer. Daarnaast is BrugByen gekoppeld aan Kultur og Frihed, waar burgers huizen, zalen en ruimtes kunnen boeken die de gemeente Kopenhagen beschikbaar stelt.
Uitgaande van het bestaande designsysteem van de gemeente Kopenhagen was het een succesfactor voor het ontwerpteam van Kruso om de juiste balans te vinden tussen verticale ontwikkeling van de bestaande modules, met zo veel mogelijk hergebruik van micro-interactieprincipes, en horizontale ontwikkeling van geheel nieuwe concepten, met het oog op economie en ontwikkelingssnelheid.
Het evenementenplatform heeft een duidelijk overkoepelend doel: het ondersteunen van de verkennende gebruikersreis, gedreven door nieuwsgierigheid en inspiratiezoektocht.
Voor de ontwerpopgave betekende dit concreet dat er bij de conceptontwikkeling van bijvoorbeeld lijst- en kalenderweergaven oplossingen moesten worden gevonden die overzichtelijkheid en directe actie mogelijk maakten – en tegelijkertijd gebruikers inspireerden om het uitgebreide aanbod van cultuur- en vrijetijdsactiviteiten van de gemeente te verkennen.
De ontwerpontwikkeling werd uitgevoerd via een iteratief sprinttraject waarbij hypothesen, probleemstellingen en concepten werden ontwikkeld, getest en verfijnd. Tests werden uitgevoerd met zowel interne inhoudelijke experts van de gemeente Kopenhagen als een breed samengesteld burgerpanel met uiteenlopende achtergronden.
Deze aanpak gaf het ontwerpteam en de gemeente Kopenhagen de mogelijkheid om in een vroeg stadium fundamentele visuele logica, informatiearchitectuur en specifieke detailoplossingen zoals taalgebruik en micro-interacties te testen en te valideren.