Kruso Logo
Contacteer ons

String Furniture.

Transformatie van een puur B2B-bedrijf naar een gecombineerd B2B- en D2C-bedrijf.

In augustus 2021 begonnen we samen te werken met String Furniture, een veelzijdig Scandinavisch designicoon dat opgericht werd in 1949 door de Zweedse architect Nils Strinning. String is een tijdloos design en is niet alleen terug te vinden in de meeste Zweedse huizen, maar ook in de rest van de wereld. String Furniture verkochten hun producten via dealers, niet direct aan de klant (D2C). Het is een goed georganiseerd bedrijf met grootse plannen en ze hadden hulp nodig bij het maken van een strategische keuze uit alle beschikbare mogelijkheden om zo snel mogelijk te kunnen profiteren van hun investering en hun eigen e-commerce winkel te openen. 

Een organisatie die met D2C-verkoop begint, heeft deskundig advies nodig van mensen die dit eerder hebben gedaan. String heeft heel wat valkuilen ontweken door dat advies te volgen.

- Erik Zingmark, Managing Director, Göteborg

Een D2C e-commerce website bouwen met BigCommerce

Onze eerste opdracht was String te begeleiden bij het bouwen van een D2C e-commerce website. De eerste stap was een analyse van hun huidige softwareoplossing, inclusief hun CMS, website, B2B-oplossing, aangepaste PIM-systeem en ERP-systeem. Zo konden we hen helpen met voorstellen te vragen voor hun nieuwe D2C-verkoopkanaal.  

De volgende stap was een evaluatie van de voorstellen die in aanmerking kwamen, waarbij we keken naar marktintroductietijd, technologie, kosten en de technologische strategie. Als strategische digitale partner van String Furniture adviseerden we de klant om de bestaande website te houden en die te combineren met een flexibele en toekomstbestendige headless e-commerce oplossing. Om aan de behoeften van de klant te voldoen, kozen we ervoor om samen te werken met BigCommerce, waarbij we gebruik maken van hun headless SaaS e-commerce. De bestaande website werd geüpdatet met een winkelwagen die communiceert met BigCommerce via de microservices die we creëerden.  

Kruso bouwde een microservice-gebaseerde laag tussen de verschillende systemen van String en BigCommerce. Die microservices zijn Azure Functions, gebouwd met .Net, waarbij we message based communicatie gebruiken. Een heel veerkrachtige en schaalbare oplossing die niet veel kost.   

Door als cross-functioneel team te werken, creëerden we een heel rendabele oplossing met een ontzettend snelle marktintroductietijd. We lanceerden de e-commerce website voor de eerste markt, Zweden, al na drie maanden en we lanceren die nog steeds op verschillende markten. 

Tijdloos design en erfgoed in een inspirerende D2C e-commerce oplossing

Met de website willen we bezoekers het merk en het trotse erfgoed van String laten ervaren en hen producten laten kopen. De website moet zowel een inspiratie zijn als een verkoopkanaal en moet zo een verhaal vertellen. Dankzij de nieuwe composable architectuur is de website een plek waar klanten geïnspireerd kunnen worden én waar ze gelijktijdig producten kunnen kopen. De transformatie van puur B2B-bedrijf naar een gecombineerd B2B- en D2C-bedrijf is een beduidende verandering met verscheidene voordelen. String is bijvoorbeeld eigenaar van de klantgegevens – kennis die zij kunnen gebruiken voor productontwikkeling, communicatie en andere klantgerelateerde gebieden.      

Wij gaan ons vanaf nu toespitsen op het creëren van een website waar de focus ligt op marketing en inspiratie, terwijl we D2C lanceren op nog meer markten. Dit is nog maar het begin van ons partnerschap, want samen zorgen we ervoor dat de digitale reis van String Furniture zich blijft ontwikkelen. 

Contact us

Do you have any questions?

Get in touch with our Chief Commercial Officer, Kenneth Ryle Thorsson.

kth@kruso.dk

+45 40 25 66 30