Amsterdam
Barbara Strozzilaan 1011083 HN Amsterdam
Nederland+31 10 307 7131info@kruso.nl
Stichting Wanicare en Kruso hebben de handen ineen geslagen en zijn met elkaar de uitdaging aangegaan om van de nieuwe website voor Wanicare de meest duurzame website van Nederland te maken.
Met deze missie proberen we de CO2-voetafdruk niet alleen van de website alsook de bouw van de website zoveel mogelijk te reduceren. Elke klik heeft impact. Een enkele e-mail staat gelijk aan een plastic zakje. Daarom kijken we naar alle facetten van de platform ontwikkeling.
Van hosting van de website, het laden van de animaties, het energiegebruik van je eigen device tot projectmanagement met zo min mogelijk uitstoot.
Wanicare bestaat omdat we de dieren en natuur beschermen. Daarom is het onze ambitie ons werk uit te voeren met minst mogelijke impact op de planeet, en dat geldt ook voor onze digitale footprint.
We hebben ervoor gezorgd dat onze server draait op 100% groene energie.
Door de server (cloud oplossing) dicht bij de gebruikers te plaatsen, verminderen we de afstand die data moet afleggen.
We werken aan het verkorten van de weg van de website van de server naar de gebruiker.
We proberen de website zo licht mogelijk te maken. Kleuren, foto formaten.
Om verspilling te voorkomen, bevat de website alleen de meest essentiële pagina's.
We zorgen ervoor dat de website makkelijk door de PC kan worden getoond.
Alle afspraken over de ontwikkeling van de website vinden online plaats.
Alle projectdocumentatie is online op één plek te vinden.
Na de afronding van het project wordt de documentatie opgeschoond.
De komende maanden werken wij met elkaar aan de realisatie van de nieuwe en duurzame website voor Wanicare.com. Via de slimme keuzes willen we organisaties in Nederland inspireren om gezamenlijk een groot verschil te maken voor mens, dier en planeet.
Als je wil weten hoe we dit aanpakken, volg dan hier hoe Wanicare en Kruso deze ambitie tot een realiteit maken, bezoek dan onze (duurzame!) website over hoe wij digitale duurzaamheid aanpakken. Heb je tips of vragen laat een comment achter.
Stichting Wanicare werkt in West-Java, Indonesië aan de opvang van bijna 500 wilde dieren, vanuit het Cikananga Wildlife Center. Deze dieren variëren van orang-oetans, krokodillen, beren tot vele vogelsoorten en luipaarden, en komen voornamelijk uit de illegale dierenhandel of hebben hun leefgebied verloren.
Wanicare is in 2009 opgericht door Willemijn Eggen om het Cikananga Wildlife Center te helpen met de missie om wilde dieren en de natuur te beschermen. Tegenwoordig werkt er in Cikananga een team van bijna 30 personen die elke dag zorgdragen voor de dieren, vrijlatingen, conservatieprojecten en educatie-initiatieven. Daarbij is er de ambitie om zo min mogelijk milieu-impact te realiseren en wordt bijvoorbeeld een groot deel van het groente en fruit geteeld op onze eigen organic farm.
In het veranderende digitale landschap geloven wij dat klimaatvriendelijkheid de weg vooruit is. Voor bedrijven en organisaties is het essentieel om nauwkeurig te kijken naar de koolstofvoetafdruk van hun weboplossingen. Het gaat niet alleen om milieubewustzijn; het gaat ook om het bevorderen van een gevoel van gemeenschap, het verbeteren van de economische efficiëntie en het versterken van het merk.
Wij geloven dat het omarmen van klimaatvriendelijke weboplossingen niet alleen een milieubewuste keuze is; het is ook een strategische zet die een positieve invloed heeft op prestaties, zichtbaarheid en gebruikerservaring.