Kruso Logo
Contacteer ons

5 tekenen dat je zou profiteren van het investeren in een PIM-systeem

Bij Kruso hebben we jarenlange ervaring met het ontwikkelen van e-commerce platformen en hebben we daarom veel van onze klanten geholpen met het kiezen van het juiste systeem voor het beheren van productgegevens. 

Veel van onze klanten weten niet noodzakelijkerwijs wat een PIM-systeem is of welke problemen het voor hen kan oplossen voordat ze met ons hebben gesproken. Hoewel niet alle bedrijven evenveel behoefte hebben aan een PIM-systeem, komt er meestal een moment in het leven van een webshop waarbij het beheer van productinformatie steeds meer tijd kost en moeite vereist. 

Hier zijn vijf tekenen dat het tijd is om de sprong te wagen:

  1. Jullie productinformatie bestaat in meerdere niet-gesynchroniseerde systemen

  Als jullie bedrijf productinformatie heeft verspreid over verschillende systemen, spreadsheets en papieren documenten, kan dit een teken zijn dat jullie hoofdpijn kunnen besparen door te investeren in PIM. Een PIM-systeem maakt het mogelijk om alle productinformatie op één plek te verzamelen, wat consistentie over alle kanalen garandeert en tegelijkertijd zorgt dat jullie minder tijd hoeven te besteden aan administratieve rompslomp.

  2. Jullie productportfolio is gegroeid en jullie vinden het moeilijk om de gegevens handmatig te organiseren

  Als jullie bedrijf een toename in het aantal producten ervaart, kan het moeilijk zijn om de productinformatie dagelijks te beheren. Een PIM-systeem automatiseert het proces van het organiseren en distribueren van productgegevens, waardoor het mogelijk wordt om steeds meer producten op de planken te krijgen zonder overzicht te verliezen.

  3. Jullie hebben moeite om uniforme productinformatie over kanalen te onderhouden

  Als jullie inconsistenties ervaren in de productinformatie over verschillende verkoopkanalen, kan dit in het ergste geval betekenen dat jullie klanten jullie niet als betrouwbaar zien. Een PIM-systeem maakt het mogelijk om uniforme productinformatie over alle kanalen. 

  4. Jullie besteden te veel tijd aan handmatige taken

  Als jullie medewerkers te veel tijd besteden aan handmatige taken zoals het bijwerken van productinformatie in allerlei spreadsheets, zullen zij waarschijnlijk blij zijn met een PIM-systeem. Een PIM-systeem automatiseert namelijk veel van dergelijke taken, bevrijdt tijd en middelen voor meer waardecreërende activiteiten zoals productontwikkeling en marketing.

  Is dit jullie?

  Als jullie bedrijf een van deze tekenen ervaart, zou het waarschijnlijk een goed idee zijn om te investeren in PIM. Het zal niet alleen tijd besparen en meer uniforme informatie garanderen, maar kan ook bijdragen aan een grotere werkvreugde voor jullie medewerkers en een betere klantbeleving, niet in de laatste plaats. 

  What you should know before choosing a PIM solution

  Are you worried about having to switch PIM platforms every now and then? Or worried about outgrowing your current PIM platform down the road? This white paper explores the two main causes that lead to businesses outgrowing their existing PIM platforms.

  Here is a sneak peek of what you can expect:

  • Two key factors that lead to outgrowing your PIM

  • The problem with most PIM platforms

  • Characteristics of an ideal PIM solution

  What you should know before choosing a PIM solution

  Struct PIM white paper - what you need to know before choosing a PIM solution

   Sorry, we kunnen dit formulier niet tonen. Misschien heb je adblockers ingeschakeld?