Kruso Logo
Contacteer ons

Kruso breidt uit in Duitsland

We zijn er trots op te fuseren met een digitaal bureau van meer dan 20 mensen in Hamburg.

We gaan richting 2024 met een aanzienlijke uitbreiding van de organisatie. Al in 2017 breidden we uit door een kantoor in Malmö te vestigen. Dit is vandaag de dag uitgegroeid tot 3 kantoren en bijna 40 medewerkers, die Malmö, Göteborg en Stockholm beslaan. Nu gaat de uitbreiding verder, en de definitieve handtekening is gezet in de fusie tussen Kruso en customQuake - een digitaal bureau in Hamburg met meer dan 20 medewerkers.

customQuake is een 8 jaar oud bureau met het hoofdkantoor in Hamburg en twee kleinere satellietkantoren nabij Berlijn en Niederrhein. customQuake werkt voornamelijk met de softwaresystemen Commercetools en Bloomreach en is ook diep gespecialiseerd in AR/VR, digitale tweelingen en data engineering. Verder richt customQuake zich op de publieke markt door middel van verschillende onderzoeksprojecten met geselecteerde Duitse universiteiten.

De fusie moet worden gezien als onderdeel van onze visie om een sterk Noords merk te creëren binnen digitale technologie met een internationale voetafdruk, die bedrijfskritische oplossingen, producten en diensten levert die digitalisering bevorderen voor zowel internationale merken als publieke organisaties.

Duitsland is een ongelooflijk grote en sterke economie met een groeiende behoefte aan diensten voor digitale transformatie. We zien enorme kansen om onze expertise en ervaring naar deze markt te brengen, maar we zijn ons er ook van bewust dat we voor succes een solide lokale verankering nodig hebben, en dat hebben we zeker bereikt met customQuake. Bovendien vult customQuake ons aan met vele relevante en spannende competenties die ons dienstenaanbod in het noorden versterken en uitbreiden voor zowel particuliere als publieke klanten.

- Lars Ørum Andersen, CEO, Kruso

Marcus Meyer-Westphall, CEO van customQuake, kijkt er ook naar uit om het bedrijf te ontwikkelen van voornamelijk een tech-agentschap naar het omvatten van strategische ontwikkeling, consultancy, en een nog sterkere focus op e-commerce en data engineering.

Door onze krachten te bundelen, kunnen we een nieuwe manier creëren om technologie en digitalisering te benaderen – wat betekent dat we meer strategische oplossingen kunnen leveren die variëren van consultancy, digitale transformatie, ontwerp en technische ontwikkeling tot cloudservices, data engineering, digitale marketing en governance.

- Marcus Meyer-Westphall, CEO, customQuake

De uitbreiding naar andere markten is een van de hoekstenen van Kruso's groeistrategie:

We werken in een veld dat constant breder en dieper wordt. Om een relevante technologiepartner te zijn voor onze klanten is specialisatie en het vermogen om steeds complexere problemen op te lossen en te overzien daarom absoluut cruciaal. Hoewel Denemarken wordt gezegd een van 's werelds meest gedigitaliseerde markten te zijn, is het ook een van de kleinste, dus hoewel we veel kunnen onderwijzen, hebben we minstens zoveel nieuws te leren buiten onze eigen grenzen - ook in Duitsland. Daarom is een gediversifieerde groeistrategie spannend, die ons, naast de mogelijkheid om onze hand te proberen op sommige andere markten en klanten, ook versnelt in onze kennisontwikkeling en onze vaardigheden versterkt. En het is ook echt leuk en verrijkend om veel lieve collega's over de hele wereld te krijgen.

- Lars Ørum Andersen, CEO, Kruso

Na de fusie wordt Kruso vertegenwoordigd door meer dan 140 consultants in 4 markten en 7 kantoren.