Kruso Logo
Contacteer ons

PIM

Ontdek hoe een PIM de efficiëntie, groei en schaalbaarheid kan verbeteren door het stroomlijnen van bedrijfsprocessen in een dynamisch commercieel landschap.

 • Jarenlange PIM-ervaring
  12
 • Implementaties
  +15
 • Gecertificeerde PIM-specialisten
  +10

Bij Kruso begrijpen we de complexiteit van het beheren van productinformatie over meerdere kanalen en touchpoints. Of je nu een klein bedrijf bent of een grote onderneming, onze holistische benadering van PIM-implementatie zorgt ervoor dat je je productgegevens effectief kunt beheren en optimaliseren, van creatie tot distributie.

We zijn toegewijd om bedrijven te helpen hun operaties te stroomlijnen, de kwaliteit van gegevens te verbeteren en een concurrentievoordeel te behalen door de effectieve implementatie van PIM-systemen.

We begrijpen dat succesvolle projecten mensen betrekken, daarom geven we prioriteit aan het betrekken en onboarden van belangrijke stakeholders vanaf het begin van het project. Door ze vroeg in het proces te betrekken, zorgen we ervoor dat intern eigenaarschap wordt vastgesteld en behouden gedurende de levenscyclus van het project en na voltooiing.

Onze PIM-partners

Get the upper hand with PIMWebinar

Strategische digitale bedrijfsvoering gedaan op de juiste manier

Een Product Information Management (PIM) Systeem is vaak een essentieel onderdeel van de handelsoplossingen van onze klanten. Het PIM-systeem beheert grote hoeveelheden productgegevens en SKU's, en legt de basis voor het creëren van uitgebreide en inspirerende winkelervaringen en efficiënte vervullingsstromen voor eindklanten.

Echter, een PIM-systeem is veel meer dan dat; het is een centraal strategisch platform dat evenzeer de meeste bedrijfsprocessen ondersteunt door de gehele waardeketen, van fabrikant tot distributeur, autoriteiten, interne bedrijfseenheden, andere derde partijen en natuurlijk de eindklanten.

Het Digitale Product Paspoort: Een handleiding voor implementatieHet digitale productpaspoort

Een goed geïmplementeerd en doordacht PIM zorgt voor een strikte data-architectuur, verbindt alle bedrijfskritieke systemen met elkaar en maakt effectieve schaalvergroting van het bedrijf mogelijk. Tegelijkertijd ondersteunt het naleving van regelgeving, PLM en verplichte productdocumentatie zoals het digitale productpaspoort.

Daarom is een Product Information Management Systeem (PIM) meer dan alleen een systeem dat uw productgegevens in uw webwinkel beheert; PIM is een strategische voorwaarde voor het uitvoeren van echte omnichannel bedrijfsstrategieën over al uw platforms, systemen, klantgroepen en belanghebbenden.

Hoe kunnen wij u helpen met uw project?

Het implementeren van een Product Information Management (PIM) platform binnen een organisatie is geen eenvoudige taak. In de afgelopen 10 jaar hebben we ons gespecialiseerd in het beheren van complexe productgegevens en hoe organisaties succesvol een PIM kunnen implementeren en grote bedrijfswaarde kunnen realiseren.

We begrijpen dat dergelijke taken niet alleen technische bekwaamheid vereisen, maar ook aanzienlijke menselijke betrokkenheid. We hebben ons proces gestroomlijnd en een vierstappenbenadering ontwikkeld die we als basis gebruiken bij het aangaan van PIM-projecten. We kunnen je helpen op de hele reis, of we kunnen je gewoon assisteren bij een of meer van de 4 stappen, afhankelijk van waar je bent in je projectreis en hoe volwassen de organisatie is in termen van het implementeren van dit soort platforms.

Stap 1: Beoordeling en planning

Inleiding: De basis voor een succesvolle implementatie van PIM begint met een grondig begrip van uw huidige systemen en nauwkeurige doelstellingen. Deze initiële fase is cruciaal omdat het de richting van het gehele project bepaalt.

 • Voer een uitgebreide beoordeling uit van uw bestaande praktijken en systemen voor productgegevensbeheer.

 • Verzamel gedetailleerde vereisten van belanghebbenden binnen de organisatie om te zorgen dat het PIM-systeem aan alle functionele behoeften voldoet.

 • Ontwikkel een gedetailleerd projectplan dat mijlpalen, tijdlijnen en verwachte leveringen schetst.

Stap 2: Selectie en aanpassing van het PIM-systeem

Het selecteren van het juiste PIM-systeem is essentieel om aan uw specifieke bedrijfsvereisten te voldoen. Deze stap omvat zorgvuldige analyse en aanpassing om ervoor te zorgen dat het systeem kan schalen en zich kan aanpassen naarmate uw bedrijf groeit.

 • Evalueer verschillende PIM-platforms om er een te vinden die het beste past bij de schaalbaarheid, functionaliteit en budgettaire behoeften van het bedrijf.

 • Pas het gekozen PIM-systeem aan om aan te sluiten op uw unieke workflows, gebruikersrollen en datastandaarden.

Stap 3: Gegevensmigratie en integratie

Met het juiste systeem op zijn plaats, verschuift de focus naar het integreren en vullen ervan met bestaande gegevens. Deze fase is cruciaal om een naadloze overgang en operationele continuïteit te waarborgen.

 • Ontwikkel een robuuste strategie voor gegevensmigratie die het schoonmaken, mappen en transformeren van gegevens omvat.

 • Voer het gegevensmigratieplan uit, waarbij de integriteit van de gegevens wordt gewaarborgd en de downtime minimaal is.

 • Integreer het PIM-systeem met andere essentiële bedrijfssystemen zoals ERP en CRM om de coherentie en bruikbaarheid van gegevens te verbeteren.

Stap 4: Training en doorlopende ondersteuning

Om de waarde van het nieuwe PIM-systeem te maximaliseren, is het essentieel dat alle gebruikers bekwaam zijn in de functionaliteiten ervan. Deze laatste stap richt zich op empowerment door training en het opzetten van een ondersteuningskader.

 • Voer gerichte trainingssessies uit voor alle gebruikersniveaus binnen de organisatie om effectief gebruik van het nieuwe systeem te vergemakkelijken.

 • Bied uitgebreide documentatie en middelen aan om het voortdurende gebruik en het oplossen van problemen te ondersteunen.

 • Bied doorlopende ondersteuning en onderhoudsdiensten aan om ervoor te zorgen dat het PIM-systeem evolueert met uw bedrijfsbehoeften en gebruikersfeedback.